Ndërsa atletët kinezë janë duke marrë medalje në Olimpiadën e Rios, anëtarët e një specie të ndryshme ishin të zënë për të vendosur rekordin e vet botëror në shtëpi, në Kinë.

Gjatë Festivalit të Birrës Qingdao në Shandong, e cila u zhvillua në fundjavën e 29 korrikut, vendi vuri në skenë një shfaqje kërcimi që la shumë vetë pa fjalë.

Kërcimi është kryer nga 1,007 robotë të kuq dhe të bardhë dhe ndihmuan Kinën për një rekord të ri botëror Gines për “Robotët më të mëdhenj që kërcejnë në të njëjtën kohë.”, raporton TechSot.Al.

Robotë të njëjtë “QRC-2” ishin 43.8 centimetra të gjatë dhe të gjithë u kontrolluan nga një pajisje të vetme e telefonisë mobile. Performanca ishte 60 sekonda e gjatë.

Disa nga robotët u s’kualifikuan pasi ranë ose kur ata ndaluan së kërcyeri para arritjes së minutit./techSot.Al