A e lini telefonin tuaj në karikim gjatë gjithë natës? E pra, duke filluar që nga tani, ju duhet t’a ndaloni këtë ‘zakon’ dhe të shmangni karikimin në masën 100%. Bateritë brenda smartfonëve në mënyrë tipike janë litium-jon, dhe aftësinë e tyre të pabesueshme prë t’u karikuar janë pjesë arsyes se pse ato janë bërë aq të përdorur gjerësisht.

Problemi është se karikimi i telefonit tuaj deri në një shpërthim gjigant në fakt vë bateritë litium-jon në një nivel të lartë të ‘stresit’ që mund të përfundojë duke i dëmtuar në një periudhë afatgjatë.

Kur ju e mbani ende në karikim telefonin tuaj pasi është mbushur plot, karikimet e vogla që ndodhin për t’a mbajtur të karikuar bien në kiminë e baterisë, sipas TechSot.Al. Të dhënat vijnë nga Universiteti Battery ndërsa ata janë duke u përpjekur për të mësuar të gjithë detajet se si duhet të kujdesemi për të gjitha bateritë në pajisjet tona.

Për bateritë tona smartfone, është më mirë në qoftë se ne mund t’i karikojmë nga pak gjatë gjithë ditës. Kjo është teknika më e mirë për të ruajtur bateri të shëndetshme./TechSot.Al