Një pjesë e konsiderueshme e 100 milion makinave të Volkswagen Group shitur që nga viti 1995 mund të hapen në distancë nga hakerat, deklaron një ekip studiuesish. Problemi prek një gamë të automjeteve të prodhuara mes vitit 1995 dhe 2016 – përfshirë VW dhe modelet nga kompanitë Audi, Seat dhe Skoda.

Gjithë çfarë duhet është një radio shtëpie që kushton rreth 30 £ është thjesht një hardware që kërkon të sulmojë. Volkswagen tha se ishte duke punuar me studiuesit dhe shtoi se disa makina të reja ishin të paprekura nga ky problem. Dy sulme të veçanta që ndikojnë në modele të ndryshme janë përshkruar në një studim nga hulumtuesit nga Universiteti i Birmingamit dhe firma e sigurisë gjermane Kasper & Oswald, raporton TechSot.Al

Me metodën e dytë, një skemë e vjetër kriptografike në disa marka të tjera u gjet që të ketë diçka të ngjashme, edhe pse me dobësi më komplekse. Ekipi tregoi se ishte e mundur për një haker me qëllim të keq për të spiunuar sinjalet kryesore duke synuar makinat nëpërmjet një çipi, radio shtëpie./TechSot.Al