Google beson se ka është një shkencëtar në të gjithë ne, kështu që është duke lançuar një aplikacion ri që kthen telefonin tuaj në një laborator të fuqishëm kërkimor të vogël.

I quajtur Science Journal, aplikacioni përdor sensorë në telefonin tuaj për të matur dhe regjistruar të dhëna në kohë reale, duke përfshirë lëvizje, dritë dhe tinguj, raporton TechSot.Al:

Shihni diçka që doni t’a masni? Sa dritë ka në dhomën time në krahasim me jashtë? Sa më i lartë është zëri i qenit në krahasim me kollën time? Regjistroni vëzhgimet tuaja në kohë reale me shtypjen e një butoni. Eksploroni mjedisin tuaj ose masni gjërat që ju keni ndërtuar vetë.

image01

Sigurisht, shumë aplikacione për celular tashmë mund të t’ju ofrojnë të dhëna, por Science Journal merr një qasje më të plotë duke ju lejuar për të regjistruar këto të dhëna në grafikë dhe skema, si dhe të merrni dhe të organizoni shënimet në vëzhgimet tuaja./TechSot.Al