Google është duke e bërë Android-in shumë më të arritshëm për njerëzit vizual.  Kompania është duke testuar një aplikacion beta të quajtur Voice Access që i mundëson përdoruesit të Android të  lundrojnë në smarfonë duke përdorur vetëm zërin e tyre.

Voice Access ndihmon njerëzit me probleme që të lundrojnë në ekranet e tyre me prekje. Aplikacioni ju lejon të lundroni midis ekranit “home” si dhe në ekranet e tjera si dhe të ndërveproni me përmbajtjen që ju jeni duke parë, duke përdorur komandat me zë. Sipas TechSot.Al, ju gjithashtu mund të përdorni aplikacionin për përpunim teksti dhe diktimi.

Ajo mbështetet të njëjtën teknologji që fshihet prapa ” Okay, Google,” pa përdorur komandat me duar, kështu që ju do të keni një diktim “Okay Google”, për të aktivizuar parametrat tuaj të “settings”./TechSot.Al/