Pas njoftimit të planeve për të zgjeruar shërbimin e saj të pagesave mobile në Australi, Brazil dhe Singapor në fillim të këtij viti, Samsung ka lançuar Samsung Pay në tregun e saj ende më të madh: Kinë.

Gjingandi teknologjik është duke punuar me UnionPay për të sjellë shërbimin e tij te përdoruesit e telefonave në Kinë. Momentalisht ajo mbështet kartat e debitit dhe kreditit në 9 institucione duke përfshirë China CITIC Bank dhe China Construction Bank, raporton TechSot.Al.

Ky shërbim do të punojë me pajisjet Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S6 edge + dhe Galaxy Note 5 në Kinë. Kompania ka planifikuar për të shtuar mbështetjen për modelet e tjera si Galaxy A5 dhe A7 në të ardhmen e afërt.

Por Samsung ka ende punë për këtë në Kinë, ku Apple ka lançuar shërbimin e saj të pagesave atje muajin e kaluar. Plus, ajo nuk ka shërbim gati në sa më shumë pajisje që ajo përdoret për të. Në tremujorin e parë të vitit 2015, ishte shitësi i katërt më i madh i smartfonëve në vend; në tremujorin e katërt 2015, ajo madje nuk bënte pjesë në pesshen më të mirë./TechSot.Al