Gjatë fundjavës, Tesla njoftoi përditësimin e saj software të fundit, versionin 7.1.1, i cili do të vihet në përdoret nga shoferët e Australian Model S. Përditësimi, që u lançua më 10 janar, përfshin një funksion të ri Summon që lejon shoferët të parkojnë makinën e tyre nga jashtë automjetit duke përdorur aplikacionin celular të Tesla, raporton TechSot.Al.

Sipas Teslas, shoferët fillimisht do të duhet të aktivizojnë opsionin Summon në kontrollet e makines. Pasi aktivizohet, shoferët duhet të drejtojnë makinën e tyre me një hapësirë parkimi në një hapësirë prej më pak se 10 metra. Makina do të lëvizë deri sa sensorët e tij të zbulojnë një pengesë, të tillë si mur, dhe pastaj parkohet vetë. E njëjta gjë mund të bëhet edhe për të dalë nga parkimi./TechSot.Al/