Android Pay ka arritur në Australi. Sistemi i pagesave të Google do të lançohet në fillim të vitit 2016 dhe do të lejojë pronarët e telefonit Android të përdorin telefonin e tyre për të paguar për mallrat që ata blejnë në dyqane. Ajo pason lançimin e sistemit të saj të ngjashëm të Apple në Nëntor. Techsot.Al raporton se Android Pay do të lançohet me nëntë institucionet financiare në Australi, ndërsa Apple Pay u lançua vetëm me American Express.

Të mërkurën, Google njoftoi se do të fillojë të punojë me ANZ, Westpac, Bankën e Melburnit, Bankën e South Australia, Bankën Bendigo, Cuscal, ING DIRECT, Bankën Macquarie dhe St. George në nivel lokal në 2016. Sistemi i Android Pay do të mbështesë kartat e krediti dhe debitit MasterCard dhe Visa. Australianët do të jenë në gjendje të përdorin mënyrat e pagesës kudo ku të pranohen./Techsot.Al/