Volkswagen planifikon të lançojë një skuter me tre-rrota elektrike sipas CEO-s Martin Winterkorn. Ai zbuloi lajmin gjatë një interviste me Bild, shumica e të cilave u fokusua kryesisht në avancimet e baterisë së VW.
Ajo do të peshojë rreth 24 pound dhe ofrojë një gamë elektrike prej 12 milje, kështu Volkswagen është duke e pozicionuar këtë skuter – e cila me sa duket do të jetë me çmim në mënyrë të konsiderueshme më e ulët se Segway – si gjëja më e përkryer për të bërë “miljen e fundit”, pasi të bëni parkimin e makinës tuaj në qytet ose marrjen e trenit çdo mëngjes.
Siç raporton portali ‘Car and Driver’, skuteri bardhë-dhe-gri huazon pak nga influenca e dizenjimit të Volkswagen XL1. Nuk ka asnjë fjalë definitive për lançimin në SHBA ende./Techsot.Al/