NASA është kërkuar për jetën në botët e tjera në tjetër nivel. Agjencia hapësinore ka mbledhur një ekip ekspertësh nga të gjitha fushat shkencore në disa nga universitetet kryesorë të vendit dhe institutet kërkimore për të parë nëse ndonjë prej më shumë se 1000 planeteve të zbuluara jashtë sistemit tonë diellor mund të jetë i banueshëm.

Nismë është quajtur Nexus për Exoplanet System Science (NExSS), dhe ajo sjell së bashku shkencëtarët e tokës, shkencëtarë planetare, heliofizikantët dhe Astrofizikanët. “Kjo përpjekje ndërdisiplinore do të bëjë bashkë ekipet kërkimore më të mira dhe do të sigurojë një qasje të sintetizuar në kërkimin e planeteve me potencialin më të madh për shenjat e jetës,” tha Jim Green, Drejtor i Shkencës Planetare në NASA, në një deklaratë për shtyp.