Pavarësisht se lojrat e tilla si Solitaire, Minesweeper, dhe Hearts kanë qenë të preferuara nga përdoruesit, Microsoft zgjodhi t’i hiqte ato nga Windows 8. Ndërsa versionet e riorganizuara dhe moderne ishin në dispozicion në Windows Store, nuk ka asnjë lidhje me nostalgjinë e navigimit të tillë Start> Programs> Accessories> Games, dhe gjetja e lojëra klasike të Windows.

Microsoft tashmë po e rikthen përsëri lojën Solitaire, si program të  ndërtuar në Windows 10. Është i njëjti version modern si i Windows 8, por ju nuk keni për t’a kërkuar në Windows Store për të gjetur atë dhe për të luajtur.