[intro]Shkencëtarët e Universitetit të Cardiff për herë të parë kanë identifikuar një burim potencial për shkaktimin e astmës, dhe gjithashtu një kurë për të.[/intro]

Hulumtuesit kanë provuar se një receptor, i njohur si ‘receptori i ndjesisë së kalciumit’, ose CaSR, shkakton astmën.

Kjo ka lejuar shkencëtarët të zbulojnë se kjo sëmundje mund të kurohet me ilaçe ekzistuese të quajtur ‘kalcilitike’.

Studimi u krye duke përdorur modele astme në minj dhe inde ajrore njerëzore nga persona me astmë, dhe pa astmë.

Sëmundja e astmës gjëndet në rreth 300 miliona njerëz në të gjithë botën./TechSot.Al/