Tesla do të nxjerrë një kamion elektrik në shtator, ka deklaruar shefi ekzekutiv Elon Musk. Përveç kësaj, ai tha se një kamion elektrik do të lançohet pas rreth 18-24 muajsh.

Vitin e kaluar z.Musk ka shprehur dëshirën e firmës për t’u zgjeruar përtej makinave. Megjithatë, analistët janë të shqetësuar se kompania nuk do të përmbushë kërkesën për projektet e saj aktuale, raporton TechSot.Al.

Modeli 3, një makinë më shumë gjysëm-treg në krahasim me atë që Tesla aktualisht ofron, ka 400.000 para-porosi, shumë më shumë se kompania mund të prodhojë në një vit. Kjo është për shkak se ato hyjnë në prodhim në fund të këtij viti.

Megjithatë, pavarësisht nga kjo pengesë, investitorët duken të  bindur se z.Musk do të realizojë premtimet e tij ambicioze.

Duke folur në lidhje me kamionin, z.Musk tha se ekipi i tij kishte bërë një “punë të mrekullueshme” dhe automjeti do të ishte “seriozisht niveli i ardhshëm”./TechSot.Al