Research Gate , një start up i ndërtuar nga Ijad Madisch në 2008 , është një platformë sociale si Facebook e cila targeton shkencëtarët dhe kërkuesit, sipas TechSot.al.

Një kërkim shkencor i cdo lloj disipline mund të rezultoje i dobishëm në një kërkim tjetër shkencor. Prandaj ky rrjet social i specializuar do të rezultoje i dobishëm për ekspertët e të njëjtës fushë .

Inciativa e Research Gate do ti ndihmoje kërkuesit që të rrijnë aktiv në një platformë virutale , duke i informuar ato në kohë reale për inovacionet më të fundit dhe zbulimet që ndodhin në të gjithë globin. Kjo do ti ndihmoje kërkuesit që ta dijnë se ku qëndrojnë zbulimet e tyre dhe mund të perfeksionojnë punën e tyre

Maadisch  ,të martën e kaluar lajmëroi se kompania ka marr 52.6 milionë dollarë nga emra të mëdhenjë në advancë në Nëntor të 2015.

TechSot.al zbulon se emra të mëdhenj si Goldman Sach dhe Biil Gates kanë investuar në këtë kompani gjeramane 9-vjecare.

Për të hapur këtë platformë për shkencëtarë , Research Gate ka marr 82 milonë dollarë për të filluar këtë start up inovativ./TechSot.al./