Nga viti i ardhshëm, Volvo dëshiron të bëhet prodhuesi i parë për të shitur makina pa çelësa. Në vend të një çelësi fizik, konsumatorët e Volvo do të përdorin një “çelës dixhital” në një aplikacion smartfoni për të hyrë në makinat e tyre.

Aplikacioni i programar nga “Volvo” mundëson zhvillimin e të gjitha funksioneve rolin e të cilave aktualisht përdoret një çelës fizik, si për shembull për të bllokuar dhe zhbllokuar dyert apo derën e bagazheve, por edhe për të ndezur motorin.

TechSot.Al gjithashtu raporton se kjo teknologji do të mundësojë menaxhimin e më shumë se një çelësi dixhital përmes aplikacionit, duke ofruar akses në vetura të ndryshme “Volvo” të vendosura në vende të ndryshme./TechSot.Al/

Volvo phone as key  01 high.0

Volvo phone as key  01 high.0Volvo phone as key  01 high.0

Volvo phone as key  01 high.0Volvo phone as key  01 high.0