Gjatë një shëtitjeje në pyll, liqen, gjatë një ecjeje në mal ose edhe gjatë një katastrofe natyrore, ti asnjëherë nuk e di se kur mund të të duhet të kthesh ujërat e ndotur ose pellgjet e ndenjura në ujë te freskët të pijshëm. Më poshtë do ju prezantojmë më 10 filtrat personale të ujit të cilat mund t’i merrni me vete gjatë një kampingu ose si pjesë e ndihmës së shpejtë nëse do duhej.

#1 Pure Sip nga Water One

mpsbig3

[Burim i imazhit: Amazon]

E përdorur nga ushtria amerikane që prej 1998, Pure Sip vret 99.99% të baktereve dhe 99.7% të viruseve. Është e efektshme për një periudhë deri në tre vjet dhe ka mbi 20 vjet që është e testuar pas teknologjisë

#2 Alter Ego nga Aquaovo
315GvWNZu-L

[Burim i imazhit: Amazon]

The Alter Ego filtron rreth 750 litra të një pellgu, liqeni apo rrjedh uji dhe ka kapacitet mbajtës prej 650 ml. Kjo pajisje filtron kontaminime të ndryshme

#3 Personal Water Filter Purifier nga Etekcity

61HCW1CN3L._SL1500_
[Burim i imazhit: Amazon]

Filtri personal Etekcity vjen me një tub zgjatur për të arritur burime të ndryshme uji si dhe më një çantë të palosshme. Nga përdorimi i parë ky filtër mund të japë deri në 1500 litra ujë të pastër në vit. Ky filtër ka edhe një parafiltër, për tu përdorur në pellgje të ndenjura të cilat përmbajnë insekte apo elemente të tjera organike të kontaminuara.

#4 3-Stage Water Filter & Purifier Straw nga Renovo Trio

51gfvuuVNSL._SL1100_

[Burim i imazhit: Amazon]

Me jetëgjatësinë e filtrit deri në 100 litra ujë të pastër, ky filtrues fiksohet Brenda një shishe uji dhe eleminon bakteret, metalet dhe kimikatë të ndryshmë në madhësinë 0.05 mikron.

#5 Original Water Filter Straw by Lifestraw

511a-AWfnrL._SL1500_

[Burim i imazhit: Amazon]

Lifestraw është një nga filtrate më të suksesshëm duke pastruar 99.99 përqind të baktereve dhe parazitëve protozoarë në madhësinë 0.02 mikron, të cilët merren nepërmjet ujit. Ky filtër i përmbush të gjitha standardet dhe mund të filtrojë deri në 1000 litra ujë të kontaminuar pa ndihmën e jodit, klorit apo kimikateve të tjera.

#6 Personal Water filter Straw nga Acquapura

716HCXADrqL._SL1500_

[Burim i imazhit: Amazon]

Aquapura, filtri me tre faza eleminon kontaminimet me madhësi nën 0.01 mikron dhe është në gjendje të filtrojë deri në 1500 litra ujë. Është gjithmonë i pajisur me garanci dhe mund ti bashkohet shisheve të ndryshme të ujit.

#7 Personal Water Filter Straw nga Survivor Filter

81aCHvxM5yL._SL1500_
[Burim i imazhit: Amazon]

Duke përdorur tre filtra, Survivor Filter eleminon grimca më të vogla se 0.05 micron. Është i pajisur me një pjesë për të vënë gojën dhe mund të filtrojë deri në 1000 litra.

#8 Water Filter Straw by Clean Sip

41B10aM3oZL._SL1068_

[Burim i imazhit: Amazon]

Kjo është një pipë e vogël dhe përdor për një process për reduktimin e oksidimeve elektrokimike duke filtruar në këtë mënyrë rreth 750 litra ujë.

#9 Personal Water Filter Straw nga Trek Ultra

614UwiIeTVL._SL1500_
[Burim i imazhit: Amazon]

Filtri personal i ujit nga Trek Ultra ka një zgjatje prej 95 litrash dhe mund të eleminojë parazitë, kimikatë, metale të rënda, kontaminacione dhe patogjenë që transportohen nëpërmjet ujit.

#10 Mini Water Filter by Sawyer

81Gj2BhVcBL._SL1500_

[Burim i imazhit: Amazon]

Ky është një filtrate më të mirë personal të ujit, i cili me mini – filtrin që eleminon 99.99 % të baktereve dhe protozarëve në madhësinë 0.1 mikron

/K.K