Gati gjysma e punëve në Japoni mund të kryhen nga robotët në një ose dy dekadat e ardhshme, sipas një studimi të kohëve të fundit nga Nomura Research Institute. Në qoftë se është rasti, atëherë Ekspozita Ndërkombëtare e Robotëve- shkurt IREX – do të jetë vendi më i mirë i mundshëm për të patur një paraqitje të shkurtër në të ardhmen e Japonisë, raporton Techsot.Al.

Mbajtur në Tokio një herë në dy vjet që nga viti 1973, IREX është shfaqja më e madhe e robotëve në botë, dhe përmban gjithçka që nga pajisjet e bukura të komunikimit me makineri jashtëzakonisht të fuqishme industriale. Kompani si FANUC, e cila bën pajisje robotike të përdorura nga AppleApple është një kompani teknologjike Amerikane ndërkombëtare, me seli në Cupertino, Kaliforni. Apple dizajnon, pr... dhe Tesla por në përgjithësi qëndron jashtë qendrës së vëmendjes.